Efter träningen idag gick jag in på Pressbyrån, på jakt efter en kanelbulle. Man skulle kunna säga att jag var ute i sista sekunden. Man skulle kunna säga att det nästan var som att handla julklappar - alla andra hade gjort det, alltså köpt kanelbullisar, och nu återstod bara jag. Jag tog tag i en stor bulle som låg ensam, långt inne i ett kallt och mörkt skåp. Säkert hade den legat där hela dagen, och jag undrade varför jag inte istället tog av dem som låg vid kassadisken? Bullen kändes hård i min hand, och luktade lite syntetiskt. Ja nästan som om någon hade sprayat över den med en slags sockerdoft.
När jag kom hem skyndade jag mig med att äta upp kvällsmaten, nästan slängde i mig den och det låg fortfarande mat i och runt munnen när jag tog upp bullen ur påsen. Detta var ett gyllene moment. Klockan slog halv tio denna söndagskväll och jag satt salig med min bulle i handen. Skulle jag kanske smeka på den innan jag nafsade ihjäl den? Nej, jag hann inte. Den var redan i min mun, första tuggan, och andra och tredje. Och sen var den slut och jag drack lite mjölk, försökte njuta. Letade lite efter smaken av bullen. Vart hade den tagit vägen? Kanske skulle den dyka upp postumt, till exempel när jag gick och lade mig ikväll och just som jag skulle gäspa - ja, just då, skulle kanske den underbara bullsmaken dyka upp och säga: "a a a, glöm inte mig hörrudu".
Men nu kände jag inget. Bullen smakade nada. Lite socker och papper möjligtvis. Och nu vet jag vad jag ska göra tills nästa år - jag ska vara ute i god tid. Nej, jag ska definitivt inte köpa bullar, jag ska själv baka dem och då ska Pressbyråns halvfabrikat minsann få smaka på andra bullar.
Today in Sweden we have a day dedicated to the cinnamon bun - everyone should at least eat one bun, it´s almost as holy as the X-mas tradition. Late this evening when I came from the gym I remembered to buy one, and eat it before the day was past, which means that I ate it about 9 pm, feeling a bit tired of course. But a tradition is a must and a girl has got to do what a... But the bun wasn´t that good, it just tasted paper and a lot of refined sugar. So I decided to do my own for next year, well I don´t have to wait for a next year´s cinnamon bun-day. I can easily do them next week, or tomorrow if I want, or... right now to catch up before the day ends.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar