3 oktober 2009

en lördag klockan sju

Och hemmet fylldes med värme, jag lagade mat. Värmen letade sig in i min själ, kastrullerna slamrade, vattnet kokade, stekpannan fräste, kryddorna fyllde köket och spred sig ut i resten av lägenheten. Jag tände upp lite ljus, kanske var radion på någonstans i bakgrunden. Utanför öste regnet ner, mörkret föll och jag satt inomhus och myste med maten framför en repris av Skavlan.



Koka upp ett paket färskpasta (spenat).

Bryn skivad rödlök, rökt kalkon och cocktailtomater i lite olivolja.

Häll på två-tre teskedar kapris, kryddor (ex. salt, paprika, gurkmeja, vit & svartpeppar), en matsked creme fraiche (basilika tomat) och en bit smulad fetaost.

Rör ihop och blanda med den färdigkokta pastan. Garnera med exempelvis färsk basilika.


När jag lagar mat brukar jag mest gå efter vilka färger som passar ihop och vilka kryddor som fungerar som behagliga kontraster, både visuellt sett och i smak. Alltså finns det inga regler, allt är helt enkelt en konst. Tänk inte på vad dina föräldrar sa när du var liten, det är bara att leka och ha kul med maten!






I started cooking at 7 pm and my home was suddenly embraced with the heat. My soul became happy, the saucepans clattered, the water boiled and the frying pan sizzled.
It was cozy, i lit up some candles and watched Web-tv. The dish above is made by spinach pasta, fried red onion, turkey, cherry tomatoes, capers and feta cheese, topped with pepper spice, turmeric, salt and pepper, and a dollop of creme fraiche. A tip is to go after colors when making food. It makes everything more exciting and playful. As a gastronomic art should be.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar