Bara för att julafton är över innebär det inte att sötfrossan är det. Här kommer ännu en favorit i repris; det här receptet handlar mer om rationalitet än kvalitet och finsmak. Genom att mixa ihop allt gottigt du kan tänka dig har du tillverkat ett fantasigodis, ungefär som i en Alice i Underlandet-värld.
However this bottle was NOT marked ’poison,’ so Alice ventured to taste it, and finding it very nice, (it had, in fact, a sort of mixed flavour of cherry-tart, custard, pine-apple, roast turkey, toffee, and hot-buttered toast,) she very soon finished it off.
* * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ur Alice in Wonderland
Gör som så:
SMÄLT 600 G BLOCKCHOKLAD i ett vattenbad. Ljus, mörk eller mittemellan spelar ingen roll.
BLANDA IHOP ÖVRIGA INGREDIENSER: 3 dl salta jordnötter/cashewnötter/pistagenötter, 2 nävar mini-marshmallows och 2 påsar dumlekola. Du bestämmer själv - kanske vore det mer smaskens att ersätta en näve marshmallows med hackad polkagris...
HÄLL ÖVER hela choklad-härligheten och blanda allt.
BRE UT SMETEN PÅ EN PLÅT och ställ in i kylen. Det tar cirka en kvart tills det har stelnat, så håll ut. Du klarar det.
NÄR ALLT HAR STELNAT och är klart ätbart, skär upp smasket i stänger. Vira smörpapper och kanske girlanger kring. Eller gör som jag: häll över allt i en bunke och ställ fram på nallvänlig höjd i kylen.
AT LAST BUT NOT LEAST: do not forget the lickering, the sweetier licorice for your tounge.
Receptet är Leila Lindholms, taget från recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar