I min värld är mint min ambrosia (förutom choklad då). Det kan låta väldigt grönt och kanske smaka väldigt intensivt om luften. Men i lagom doser är det alldeles underbart fräscht med mint. Mint som i krydda, som i vitgrönt gräddfluff, som i tillspetsad choklad, som i mintte som i mentol, som i hälsa - myntan, själva växten används till stor del inom både läkemdels-och skönhetsbranschen.
Mint finns alltså på många ställen:
Mint på flickr.com
På Wikipedia
Myntasläktet (Mentha) är ett växtsläkte. Myntor odlas för användning som krydda och används i till exempel godis, likör, glass tandkräm men även till lammkött. En lättodlad kryddväxt med mild smak, vanlig i det engelska köket.
Google-träffar på mint
Haveamint.com
Mynta i mitt kök
I libanesisk mat (och länderna kring medelhavet) används myntan flitigt i många maträtter. Nästan lite som att myntan sätter udd på karaktären. När jag gör sallad har jag i princip alltid i torkad mynta, och även vitlök, men vitlöken är en helt annan historia den, tillägnad ett annat inlägg.
Ja just det, Mojiton får vi inte glömma!
Image 1bluecanoe
Fler smaskiga Mojito-varianter och andra godingar finns här.
Mint-musik på Spotify
Mint is one of my favourites, both in its fresh flavor, to its green appearance and because you can do so much with mint; use it for food, medical services, etc... Above you can see my search results for the word mint, on flickr, wikipedia, google, in my own kitchen: in salads and of course the Mojito and last but not least Mint on Spotify.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar