3 december 2010

Le pain chèvre

När man inte äger en ugn är det alltid tacksamt och trevligt att bli bjuden på middag hemma hos någon vän, som för övrigt tar mina kulinariska smakupplevelser längre än till kokplatta och microvågsugn.

Denna maträtt är härligt enkel och går snabbt att tillaga. Att den dessutom är god behövs inte tilläggas. Tack så mycket Marion, c’était tres bon!

Le pain chèvre
baguette, valfri sort
skivad rökt skinka
chevreost

tomat

olivolja
oregano

Sallad med fransk dressing
sallad, valfri
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2-3 msk olivolja
salt, peppar

Skiva upp brödet, lägg på skivad skinka, tomat samt chèvre. Krydda med oregano och häll över några finstilta droppar olivolja. In i ugnen på ca 175 grader, tills osten har smält. Blanda ihop salladsdressingen i skål efter smak, salta, peppra och ringla över salladen.

Voila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar