12 april 2012

Laxkotlett i ugn med timjan, kokt potatis, ädelostsås och stekt halloumi


Efter önskemål kommer här receptet + sallad, för 4 personer:

--> Laxkotlett i ugn
4 st laxkotletter
1 kruka färsk timjan
2 st lime
citronpeppar
svartpeppar
havssalt

--> Ädelostsås
5 dl creme fraiche 15%
1 kruka gräslök
1,5 paket Kvibille ädelost 45%
1 st lime
svartpeppar
salt
ev vatten

--> Sallad
romansallad
cocktailtomater
1 st rödlök
1 matsked olivolja
ca 0,5 dl torkad mynta
halv citron
salt

1 kg småpotatis
1 paket halloumi (finns att köpa särskild stek- och grillvariant)

Tillagning:

--> Skölj och koka potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg upp kotletterna på varsin del aluminiumfolie. Salta och krydda på båda sidorna, och pressa över lime. Skölj och dela den andra limen i fyra delar och placera bitarna mellan varje kotlett. Strö sist över timjan och ett halvt paket smulad ädelost på fisken. Vik in folien till "fiskpaket" och placera dem mitt i ugnen på galler i ca 45 min.

--> Häll upp creme fraiche i en större skål och klipp ner gräslöken i millimeter-stora bitar. Smula ner ett paket ädelost, salta och peppra efter smak, samt pressa över lime. Rör försiktigt ihop. Om såsen blir för tjock, spä ut med ca 1 matsked vatten. Ställ in i kylen tills allt annat är klart.

--> Skölj salladen och dela ner i en skål. Skär rödlök i små halvmånebitar, skölj tomaterna, dela dem på hälften och häll i skålen. Tillsätt olivolja, mynta, salt och citron efter smak. Blanda ihop.

--> Skär upp halloumi i centimetertjocka skivor. Stek på hög värme i olja tills de blir gyllenbruna. Obs! Salta och krydda ej, de är redan saltade.


Voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar