13 maj 2012

Platt som en banankaka

Min banana kärlek uppmärksammades av en vän som gav mitt ett gott och enkelt recept på bananpannkakor. Beroende på vilka tillbehör man väljer att servera till rätten kan man både äta den som ett mellanmål, middag eller varför inte som frukost.


# Börja med att mosa en banan till en jämn smet. Det går åt en banan per portion.

# Kläck ett ägg per banan och vispa samman banansmet samt ägg till ett poröst fluff.

# Om man har tänkt att göra en dessert av denna rätt, tillsätt då en nypa vaniljsocker och fortsätt fluffa upp smeten.

# Häll därefter ner smeten i stekpanna och stek på medelvärme på varje sida tills ytan blir gyllenbrun.

# Lägg upp på tallrik och servera med exempelvis keso som bryter av den söta banansmaken på vänligt vis. (Känn er inte söndersmulade i själen om ni inte lyckas få till en perfekt pannkaka.) Toppa med kokosflingor och ringla över lite honung.

Alternativt kan man äta pannkakorna ihop med kesella och färska bär, nötter, sirap, hjortronsylt, glass, nutella...

DEN SÖTA FANTASIN FINNER INGA GRÄNSER.

2 kommentarer:

  1. Yummi=) kul att du testat, vad blir ditt betyg?

    SvaraRadera
  2. Ja riktigt yummi, tack åter för tipset! Hmm, det är svårt att sätta betyg på något som man själv har gjort. Känns som att omdömet blir mindre neutralt då, ungefär som om man skulle recensera sin egna bok ;)

    Nåvars - eftersom rätten är billig och väldigt enkel att tillaga samt smakar tacksamt gott, får den LLL.

    SvaraRadera