18 november 2009

göteborg del 2

På lördagen började vi med ett kärt återbesök hos min kusin Silvia och hennes familj. Å det var så längesen vi sågs. Tänk så snabbt tiden går, för bara några år sen var det vi kusiner som lekte koja och nu är det istället vi som står och ser på hennes barns koja.

Efter det styrde sig spårvagnen med sina gamla plysch-säten och stopp-snören mot en Voodoo-utställning på Världskulturmuseet. Och vi lärde oss att voodoo egentligen inte stavas så och att vodou egentligen inte alls handlar om att sticka-nålar-i-dockor-hata-någon-person.

Kort sagt handlar vodou om kamp mot förtryck och fattigdom. Det är många haitiers religion där man blandar väst-och centralafrikansk och katolsk andlighet till en egen samtida karibisk religion.



Speglarna fungerar som prästernas altare där man ihop med musik, dans, rökelse och andra ritualer offrar olika ting till gudarna, som till exempel ormhuvuden.


På kvällen blev det hämtmat i form av sushi, och min favorit som Therese vart gullig och köpt - mintchoklad! Å jag blev så glad och endorfinet mitt myste sig ner långt in i mjukisbyxornas resår.


Medan vi lyssnade på Barry White och smuttade vin attackerade partystassen oss och vips blev vi primadonnor redo för en västkust-utekväll.


Egentligen shoppade jag ingenting. Jo, förutom en kjol från Weekday att ha på mig under kvällen. Lite väl kallt utan något alls nedtill liksom.



När väl fikat, godiset, sushin, vinet, humöret och annat var upplsukat drog vi ut i kvällens hällregn och hamnade på Bliss på Magasingatan. En kanonsoft bar/restaurang innehållandes en DJ som spelar dunderskön house. Där sipprade vi Mojitos och göttade oss i samtal med goa göteborgare. Och vidare drog vi sedan till Lounge för att dansa mer än vad natten tillät.

Tusen tack Therese för alla fina västkustpärlor du visat upp! Jag gillar stan mycket mycket mycket! Speciellt för den sköna stämningen - främmande folk pratar  gärna med varandra istället för att rusa förbi i en knuff. Folk nästan stänger av motorn på bilen vid ett övergångsställe istället för att aggressivt vilja köra på. Folk... Äsch, det är allt fint i Stockholm med.






My saturday in Gothenburg - a visit to the Museum of World Culture, where I visited an exhibition about Vodou. I also met my cousin Silvia and her family who live there. In the evening we bought us sushi home, I also bought a skirt avoiding going out and freeze my ass off. While sipping wine we were getting ready for a long night out drinking mojitos and enjoy dancing more than ever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar