22 november 2009

några tankar och en betraktelse

Kylskåpets kompressor smyger åter igång igen, annars är det rätt tyst här hemma. Grannen har slutat svära åt hissen och klampa hårt med sina klackskor nerför stentrapporna. Till och med råtthunden innanför en annan dörr har tystnat. Jag sitter och läser, tänder upp lite ljus. Några tankar flyger samtidigt förbi i mitt huvud. Som vanligt, svårt att koncentrera sig på bara en sak. Tankar om att det snart är jul. Kanske borde jag köpa en julstjärna att hänga upp i fönstret. Min allra första jul, i denna lägenhet.

Det börjar smattra mot fönstret. Jaha typiskt, tänker jag, släpper boken och går fram för att möta mörkret. Kanske ta i hand och nicka lite främmande mot honom. Så möts jag av detta, som för någon sekund får mig att tro att smattrandet är själva snön. Att det snöar.

Men det är inte snö. Det är ett hav. Hav av ljus. Ser ni vad jag menar? Nej, inte det där. Utan det andra, ljushärvan på balkongen längre bort. Vad menar de med att fullkomligt dränka ner halva fasaden och hela balkongen i ett ljusbad?

Eller kanske fungerar ljushavet som ett riktmärke. Kanske vill de bara uppLYSA om att det är just där de bor, vilka det nu är.





I´m sitting here and reading here in my quiet home. Listen to the rain patter against the window. Walks up to look outside, and all I see is a giant sea of light from a distant neighbor’s balcony. Why have to drown half of the facade and the entire balcony with so much light? Is it even legally? Legally to celebrate X-mas like this. I admit I might be a bit jealous, not even having a x-mas light in my window.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar