1 januari 2010

bloggresumé 2009

6 augusti

Bloggen Libfina tillverkas och föds på grund av ett sedan länge stort skrivbehov. Förlossningen går utmärkt och många vill besöka bloggen, men få vågar till en början säga något om den.

Bloggmamman själv känner sig överstolt över sitt nya barn och får en släng av förlossningshybris, vilket leder till en heltidskurs i kreativt skrivande som kommer att sträcka sig över hela höstterminen.


september


Bloggmamman hinner med årets första och sista besök på Gröna Lund och drabbas även av svininfluensan vilket leder till svårigheter med att ta hand om bland annat bloggen och disken. Bloggbesökarna är toleranta och fortsätter besöka bloggen trots en del sjuka inlägg.


När bloggen sover passar bloggmamman på att måla tavlor, se på filmer och läsa läxor.

Ett tag tror bloggmamman sig vara gravid igen, på grund av en uppsvälld mage där orsaken visar sig vara naturgodis. Bloggmamman pustar ut och klappar lite extra på bloggen som hon har fullt sjå med att föda upp.


oktober

Bloggmamman käkar popcorn, dricker sötsliskiga, hemmatillverkade kaffe lattes och dressar sig i sina nyinköpta stövlar. Hon snackar också allvar med sin migrän som känns lite för enveten för att vara sann.

Under tiden händer något med himlen, själva ljuset utomhus klär på sig lite mer sorgsna färger, vilket bloggmamman fullkomligt älskar. Skulle hon få välja skulle det vara höst året om.


november

Bloggmamman slutar upp med bröstmjölk och matar bloggen med blommor, matrecept och chokladtips.


Samtidigt ökar intresset för den snabbt växande bloggen och äntligen vågar fler säga något om den. Bloggmamman sträcker på ryggen av den fina responsen och sitter gärna uppe sent om nätterna för att hinna mata bloggen med inlägg.


Någonstans däremellan blir bloggmamman kär i Amelie från Montmartre och Johnny Depp.


Hon åker även hem till familjen


och till sin kompis i Göteborg.


Dessutom talar hon om sin kärlek till mint, håller hårt om sina trosor och i ett inlägg är hon nog ute och seglar när hon känns lite besatt av kotlett.


december


Under en uppläsningskväll i skolan läser bloggmamman stolt upp ett inlägg ur bloggen - hon vill att hennes blogg ska bli en riktig skönhetsdrottning så snart hon börjar gå runt ordentligt.


Det är dumt att låta ens barn försörja sig, så under julklappshetsen pantar bloggmamman istället flaskor för att ha råd till böcker.


Under julen lägger bloggmamman små överraskningar utanför sina grannars dörr


och dansar in julafton under en Alice-i-underlandet-liknande julgran.


Året tar slut och bloggen är snart 6 månader gammal. Även bloggmamman blir snart ett år äldre, dock fortfarande purt lammkött.


Bloggmammans framtidsvision om bloggen - don´t put my baby in the corner.







A small medley from the past year 2009 about me and my six months old baby - the blog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar