1 mars 2010

skämt åsido

Det hände igen, att jag var på stand-up. Nu har man liksom börjat bli varm i kläderna, nästan så att jag själv kan klä av mig, ta ton och kontra komikern med något kul som får publiken att skratta så pass att de kiknar av skrattets allraste skrattsalva, så pass att mungiporna brister sönder av hudbristningar, så mycket träning som uppstår under skrattets förnöjsamhet. Så pass att magen välter kullerbytta och skapar sammandragningar som når ända upp i bröstkorgen, strålar in mot hjärtat som skickar signaler till hjärnan, som i sin tur signalerar ryggmärgen att spruta ut endorfinkickar. Gröna endorfiner som springer loss i kroppen och hela blodomloppet blir alldeles spygrönt av alla endorfiner som frigörs.

Men jag gjorde inte det. Kontrade med något skämt alltså. Men däremot snodde en av komikerna en ganska kul, medveten felsägning från mig. Inte för att jag har någon copyright på det. Inte heller för att just jag uppfann hjulet, men ändå.

När jag en gång i tiden jobbade på ett gym hände det att jag ibland råkade i samspråk med biffarna som höll till längst in bland gymmets allra tyngsta vikter. Så de stönade och stojade och med sina svulstiga kroppshyddor sprängde de ett urval av ägda linnen. Jag ville då veta om biffarna, bara för att de själva ständigt sprängde skinn, även föredrog lika vältränade tjejer. Typ lammkotletter av finaste kvalitet. För att få reda på det gick jag fram till en av dem, Teppo hette han och jobbade i stadens enda fabrik. Och när Teppo inte jobbade tränade han, alternativt satt på sina föräldrars balkong och drack kaffe, alternativt hängde ensam på den lokala puben med stirrig blick och drällde grova ord. Teppo förstod inte varför jag, mitt under hans musklers sprängfyllda hetta, frågade om han var hungrig när jag undrade om han föredrog lammkotlett. Så jag utvecklade frågan med att fråga om han liksom gillade fitta tjejer. Jååråå, klart jak killar fitta sejer, sa Teppo och kysste på sina pulserande biceps.

Ja, det var just det skämtet som komikern snodde från mig. Det där med att använda uttrycket fitta tjejer.

Och nu vet jag inte om poängen riktigt gick hem för någon av er som läser det här. Men så är det ju ibland, har jag fått erfara. Att skämten inte alltid går hem. Att poletten aldrig kommer trilla ner.





I´ve been on stand-up again. Soon I´ll also be one of them who straightly goes in a battle with the comedian on stage. And maybe I´ll be able to joke about my contented restaurant experience; I would speak Swenglish and tell the staff on the restaurant that they have a very nice cock. (kock is the Swedish word for chef)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar