11 januari 2012

Länkligt

En sak som fascinerar mig är när folk länkar till intressanta youtubeklipp, bilder och andra 'träffsäkra' länkar som finns på nätet. Jag undrar hur man bär sig åt för att hitta länkarna - sätter man sig sporadiskt framför datorskärmen med en kopp grönte och ostmacka, och googlar på kreativa sökord som plötsligt dyker upp i huvudet?

Visst kan jag förstå att det mesta som länkas är sådant som någon en gång har hittat och som sedan sprider sig som en löpeld via sociala nätverk. Men ändå känns det svårt att hålla sig uppdaterad i 'nyhetsflödet', trots att man konstant omringas av länk-fenomenet självt. Känslan är ungefär som när matbutiken säljer två stycken förpackningar med toalettpapper till priset av en, och man vet att man borde passa på att köpa båda två, men ASCH, det får kvitta för denna gång!

Och från alla håll hör man vidare konversationer som går ut på att övercitera allt det där roliga från hela internetfaderullan, medan man själv förbarmas över att man har hunnit förbruka sista toalettrullen innan erbjudandet i matbutiken har gått ut. Och man tränger sig försiktigt på konversationen som översvämmas av videoklipp och serier, roliga bilder med skämttext, roliga bilder utan skämttext, och menande blickar och skratt och man inflikar däremellan lite stolt, med prudentlig ton: hörni, visste ni att orsaken till varför Kafkas roman Slottet slutar mitt i en mening inte beror på att det är ett medvetet modernistiskt drag, utan för att han helt enkelt dog innan romanen hann fullbordas. Det ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar