31 mars 2012

En osäker chokladexistens


Estrellas snackspåse Chokladig Nötmix med chokladdoppade jordnötter, samt rostade mandlar och tranbär, har länge lockat mig från sin plats på matvaruhyllan. Man tänker att nötter i kombination med choklad inte kan innebära annat än jackpot för endorfinernas tillkomst.

Dock är denna produkt en av de största besvikelserna som har producerats under detta år. Hela 90% av påsens innehåll består av jordnötter, varav blyga 2% av dessa är täckta med choklad. Och de få rostade mandlar som finns i påsen känns dessutom sorgliga i sitt sammanhang, ungefär som döda flugor mellan fönsterglas. Det blir därför rakt av bättre att köpa sig en påse saltade jordnötter av annat märke, samt andra varianter på nötter som man själv rostar och doppar i smält blockchoklad.

Däremot lyfter förvånansvärt nog den oansenliga mängden tranbär upp smakupplevelsen på nötmixen! Man skulle till och med kunna likställa tranbären med hissmusik - utan dem hade man inte lett över stundens ironi.

Slutligen en liten parentes: varför har en sådan här produkt en kalorisymbol i hörnet på förpackningen, 170 kcal per 30g. Vem vågar ens ödsla tanken på kalorier när man köper sig njutning?! Och vem är i så fall målgruppen? Viktväktarna? Filharmonikerna? Chokladälskarna är det då inte. 

Chokladig nötmix är en väldigt osäker existens på denna jord. En skam för chokladgourmeterna och himlens alla jordnötsfanatiker.

Betyg: -L

4 kommentarer:

  1. Parentesen är helig31 mars 2012 kl. 06:07

    En liten parentes som inte står inom en parentes? Skärpning Libfina, skärpning!

    SvaraRadera
  2. Nja med ordet parentes kändes en parentes något överflödigt, ungefär som att skriva jeansbyxor, mp3-spelare, brieost osv. Parentesen är ju helig!

    SvaraRadera
  3. Köpte faktiskt den här i helgen av en slump och så läser ja detta och kan inte annat hålla med om att det inte var speciellt gott. bara en massa jordnötter i påsen..

    ps hissmusik är underskattat :-)

    SvaraRadera