29 december 2012

3-stegsmetoden till ett bättre utseende!

För mig betyder utseendet väldigt mycket. I alla fall när det kommer till bokomslag. Det finns många fina pärlor till omslag, sådana som snarare liknar konst än kommers, men dessa är idag få och beroende av tillgång och prioritet bland förlagen.

Ibland kan ett omslag inverka så pass mycket på boken att den påverkar ens uppfattning om innehållet. Men detta går snabbt att ändra på!

 
1. Så var det till exempel med denna bok som jag tyckte såg ut som ett skämt, innan den fick ett nytt omslag. Främst för sin egen skull.


2. Jag tog därför till med saxen, tejp och en tidning och valde ut första bästa motiv som fick bli en fram- och baksida.


3. Och boken förvandlades genast till något som jag jämt vill ha i min närhet, under kudden.

4 kommentarer:

  1. Hoppas övandet leder till att du mer eller mindre automatiskt kan påminna dig själv om dina värderingar när du upplever negativa tankar och känslor.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Ja, med förståelsen börjar värderingarna bli alltmer intuitiva och de omotiverade tankarna förbisedda.

    SvaraRadera
  3. Gott nytt år fina du (på både in- och utsidan)!
    Kolla på elevarbeten från 'Bild och grafisk form': http://www.nyckelviksskolan.se/
    BOKOMSLAG
    I slutet av november 2012 hade eleverna på Bild och grafisk form en bokomslags-uppgift med den grafiska formgivaren och illustratören Lilian Bäckman som gästlärare. Boken de fick läsa och sedan redesignade var "Ibland bara måste man / Boy Meets Boy" av David Levithan.
    Kramar
    xS

    SvaraRadera
  4. Naaw, tack fina du! Gott nytt år på dig med, och tack även för den passande länken - har inte läst boken men gillade omslagen, spec två-tre av dem! Bisous

    SvaraRadera