18 december 2012

Besudlade sulor



På SATS i Hornstull har de en skoavdelning lika stor som en vestibul. Det är här det gäller. Det är här som man tar av sig skorna innan man knatar vidare uppför trapporna. Det är här som man ställer skorna på hyllan.

Men OM man vill ta med sig skorna upp till gymmet måste man först ta av och stoppa ner dem i en vit plastsoppåse. Även fast man precis har köpt nya skor som har blivit vädergamla i förtid och man bara vill bevara den lilla finputs som finns kvar.

Här är sockiplast-tiden förbi. Här står man på trappavsatsen och balanserar lika nervöst som ett asplöv i vinden med endast strumpisarna på, allt för att inte råka gå upp med skorna och besudla hela träningsanläggningen med snögrus.

Här är det hårda tag som gäller, det är ju ett gym.

Jag är absolut inte emot denna skoprincip, jag förstår den helt. Jag ville bara skriva av mig orden om jäktet över snöslasket som innebär att man måste ta av och på skorna hela tiden och även allt annat som halsdukenraggsockarnaochkanskehalkalitepådensnöhalabackennärmanändåärigång.

2 kommentarer:

  1. Eller stressen över följande kommentar; "Det är bra att ta ut stegen och försöka hålla balansen ändå, de där halk-trippandet kan ge en ryggskott."

    SvaraRadera
  2. Va! Den har jag ändå inte hört, att pingvingången kan ge en ryggskott. Tunnelbanestressens klimax!

    SvaraRadera