30 oktober 2010

husets nationalrätt

Sedärja, där kom den lagom aptitliga bilden, där det röda på tallriken varken är skrumplever eller hjärtan. Nåväl. Denna maträtt är den ständiga nödlösningen hemma hos mig, typ: Jaha, vad ska vi äta idag..? Jamen vi gör väl den där förträffligt enkla pastan då. Alla ba: JAAA!

Den funkar dag som natt, i både rikedom och fattigdom och smaklökarna får aldrig nog. Dessutom kan man alltid variera innehållet på pastan, addera till lite grillad kyckling eller byta ut den sedvanliga creme fraiche-smaken.


Kompottpasta:


1 person

1 paket färskpasta med valfritt innehåll, typ ricotta och basilika
1 skivad avocado
1 näve soltorkade tomater
1 msk creme fraiche, typ franska örter

1 dl oliver, svarta, gröna, vita; färgen har ingen betydelse
1 knippe mosad fetaost
1 nypa salt, peppar och andra färgglada kryddor, som gurkmeja, röd paprika och saffran? Smaklökarna sätter inga gränser!

Koka pastan i plusminus tre minuter och blanda ihop med resterande ingredienser.
Hare gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar