18 september 2011

Högre doser kan medföra allvarliga risker. Använd inte olika sorters smärtlindrande medel samtidigt utan läkares föreskrift.

Just nu skulle du behöva ta en värktablett om du hörde hur mycket jag har att göra. Inte för att alla andra inte har något att göra, jag är inte unik. Men jag tror att du skulle behöva en värktablett eller kanske två - 50 milligram diklofenak och 1 gram alvedon, om du drabbas av extremt migränanfall. Det blir visserligen fyra stycken tabletter eftersom en tablett diklofenak innehåller 25 mg, och en alvedon 500 mg. Sedan ska du lägga dig i ett mörkt rum. Kolsvart rum. Med en blöt handduk för ögonen och pannan, och så ska du försöka att slappna av. Trots att det känns som om din vänstra tinning snart slår hål på sig själv. Du får panik. Paniken går i vågor. Du vill kasta upp, men försöker håller andan. Orkar inte ta dig upp. Orkar inte ens dricka vatten. Du måste dricka vatten. Du måste
Sedan somnar du lika obemärkt som en blomma slår ut sina kronblad. Och när du efter tre timmar vaknar upp igen kommer du dels att börja tro på änglar, men framförallt på smärtstillande medel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar