8 januari 2012

A B Dc E Kfghji L N Om P R Tqs U Vyxz Äå Ö

Under trettonhelgen, medan alla låg och pyste efterjul i sina sovvarma sängar, passade vi tomtenissar i bokhandeln på att få upp alla böcker på de nya butikshyllorna.

Så småningom började det faktiskt arta sig. Som i ett pussel knåpade vi ihop systemet, bok för bok i alfabetisk ordning.

Till skillnad från multiplikationstabellen kommer alfabetet aldrig med säkerhet att sätta sig, hur mycket man än rabblar det blir man än mer förvirrad. Man skulle kunna säga att i jämförelse med multiplikationstabellen som är Dåren, så är alfabetet Narren, om man nu skulle få för sig att skriva ihop en berättelse om de två systemen, karaktärerna eller vad man nu väljer att kalla dem.

Och på grund av kontrasterna samt menlösheten i att överhuvudtaget skriva en berättelse om multiplikationstabellen och alfabetet, skulle resultatet i så fall bli en satirisk berättelse á rysk 1800-tals litteratur.


Bokhandeln började i alla fall se ut som en bokhandel igen. Som ett äggskal med innehåll. På bild är Rebecka och Edward Cullen, eller jag menar, Joel. Som är trött på att ständigt bli jämförd med att likna en vampyr.

Hyllan för skönlitteratur på pocket var, likt skönlitteratur i allmänhet, för längesedan klar och väntade på resten av historiens pragmatiska kursböcker.

När vi blev för trötta på att packa upp böcker tog vi en paus och dividerade om Aristoteles och världsekonomins fall. Nä, det gjorde vi inte. Vi åt snarare skumtomtar och drog dåliga skämt.

Det här är ett av lagerrummen som man skulle kunna se som ett slags rum för 'krukväxter' och 'lagerförvaring'.

Rymden var givetvis med mig under hela resan.

Till slut var det dags för oss tomtenissar att gå hem. Hilda fick sin jobb-julklapp i efterskott. Den julklapp som jag för längesedan har slukat upp, fyra stycken askar med belgisk! choklad!

Ute sken månen och gatlyktan ikapp. Man skulle kunna säga att de samspelade. Eller så skulle man kunna se gatlyktan som den 'nya' tillkomna månen. Eller som Mars, Jupiter, eller varför inte Gud, om man så gärna vill.

Minna introducerade mig för en ny synd, hon heter Fazerina och smakar apelsinchoklad. Finns bara att köpa i Finland. I Sverige skulle det i så fall vara Cloettas Romerska Bågar som smakar någorlunda likadant - tänk er likheten mellan enhörning och noshörning.

2 kommentarer:

  1. Skönt med nya hyllor, ni verkar ha haft det kul medan ni satte upp alla böcker! Jag har varit jättedålig på att läsa bloggar på sistone, får se om det blir bättre nu med min nya iPhone... Börjar jobba imorgon, vet inte om det innebär mer eller mindre datortid. ;)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jadå, det var tungt men även kul att jobba! Asch, alla har sina bloggdalar, nyttigt med vila ibland och istället hamna på nya spår som t ex iPhone-träsket;) Hoppas det har gått bra att komma tillbaka till jobbet. Att kaffemaskinen står där den ska och att datorn är uppkopplad mot ett nätverk, hehe. Krams

    SvaraRadera